Page 1 of 512345

A Peaceful Beach Retreat: The Quedjinup Interiors by Jodie Cooper Design

A Peaceful Beach Retreat: The Quedjinup Interiors by Jodie Cooper Design   DesignRulz.com

Jodie Cooper Design studio designed the interiors of the Quedjinup project, a peaceful beach retreat built by The Rural Building Company. This two story contemporary residence is located in Dunsborough, a coastal town in the South West of WesternAustralia. The large free form living and kitchen area is enhanced by raking ceilings and views through stackable sliding doors to the back alfresco area. Being the heart of the home, the living room is perfectly designed for those on acreage with beautiful 360 degree views or for others who desire open space living. The Quedjinup has been beautifully designed with a contrast of soaring ceilings and free form living areas and secluded bedroom areas to retire to for privacy. This home can be easily modified to suit a particular family, with additional floorplan options. Continue reading »

Audaciously Comfortable: Flying Wave Armchair by å Studio

armchair design Audaciously Comfortable: Flying Wave Armchair by å Studio

The Flying Wave Armchair from å studio was especially designed to reflect the undulation of the ocean and give rhythm to a variety of modern spaces. Assembled or dissociated, this nonchalant and elegant piece of furniture allows the user to come up with different configurations, according to his or her needs. “Let yourself be rocked by daydreams and propose an undulation as if it was an ideal !” suggested designer Alexandre Peutin, warmly inviting potential users to try out this innovative project. Continue reading »

Summer Retreat Fully Embraces The Views With Its Geometric Design

A holiday home bordered by a nature reserve and the ocean is the perfect summer retreat and a dreamy place to retire to some day. And when the architecture and the interior design are as exquisite as this, it all gets better and better.

The house is located 90 km north of Cape Town on the West coast. It looks in complete sync with the landscape and it perfectly reconciles the dune, which sits just a little higher than the rest of the site, and the views. It may come as a surprise that this project was actually built with a limited budget. Continue reading »

Page 1 of 512345